Noskaidrots Alūksnes novada Skaļās lasīšanas čempions!

Ceturtdien, 2.jūnijā Alūksnes pilsētas bibliotēkā tika aizvadīta “Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensību” 2. kārta. Tajā piedalījās desmit 5.klašu skolēni no sešām Alūksnes novada skolām. Čempiona titulu un iespēju piedalīties septembrī Nacionālajā finālā  izcīnīja Alise Salaka no Alūksnes pilsētas sākumskolas. Alisi rudenī uz finālu Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pavadīs viņas skolotāja Ilga Marķitāne.

Alise sacensībās uzstājās ar fragmenta lasījumu no Jura Zvirgzdiņa grāmatas “Rīgas runča Maurīcija piedzīvojumi”  lasījumu, par kuru visiem četriem žūrijas locekļiem –Alūksnes Kultūras centra pasākumu organizatorei Līvai Leimanei, grāmatu veikala ”Zvaigzne” darbiniecei Aļonai Ozolai, Alūksnes pilsētas bibliotēkas galvenajām bibliotekārēm Sandrai Avotiņai un Maijai Semjonovai-bija vienprātīgs lēmums.

Aicinājumam piedalīties Alūksnes pilsētas bibliotēkas koordinētajās “Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensībās” atsaucās un ar lasījumiem uzstājās arī Raimonds Mazulis no Strautiņu pamatskolas, Daniils Filatovs no Pededzes pamatskolas,  Baiba Gabrāne un Juris Kabluks no Malienas pamatskolas, Liāna Kovaļevska un Ilze Krevica no Bejas pamatskolas, kā arī Varvara Krutina, Ralfs Bondars un Tomass Kaspars Steiplss no Alūksnes novada vidusskolas.

Laikā, kamēr žūrija apspriedās, skolēniem, viņu skolotājām un atbalstītājiem bija iespēja pavizināties pa Alūksni ar vilcieniņu ”Severīns”.

Paldies visiem sacensību dalībniekiem, skolotājiem, vecākiem un atbalstītājiem! Uz tikšanos Skaļās lasīšanas sacensībās nākamajā gadā!

Informāciju sagatavoja:

Anita Zača,

Alūksnes pilsētas bibliotēkas bērnu literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre