Janvāra nogalē pie mums viesojās Alūksnes Tautas teātris “Slieksnis”

IMG_137329.janvārī pasākumu cikla “Alūksnei 95: Vietas. Cilvēki.” ietvaros pie mums bibliotēkā viesojās Ulda Sedlenieka Alūksnes Tautas teātra “Slieksnis” skatuves mākslinieki – režisore Daiga Bētere, ilggadējās aktrises Vera Sedleniece un Alise Plīse un aktieris Aivars Millers.

Pasākumā izskanēja atmiņu stāsti gan par režisoru Uldi Sedlenieku un viņa mūža darbu Alūksnes Tautas teātrī, gan par teātri tagad, kad to vada režisore Daiga Bētere. Klātesošie ne vien klausījās atmiņu stāstus, bet arī prezentācijā ielūkojās teātra attīstības gaitā: hronoloģiski kopš laika, kad Uldis Sedlenieks no Madonas pārnāca strādāt par režisoru Alūksnes kultūras namā līdz pat mūsdienām. Prezentācijā tika apskatīti nozīmīgākie teātra attīstības gadskaitļi. Vērtīgi tas, ka šo vizuālo apskatu bagātināja Daigas Bēteres, Veras Sedlenieces, Alises Plīses un Aivara Millera atmiņu stāsti.

Pasākums  notika UNESCO “Stāstu bibliotēku” tīkla ietvaros. 

Tā kā Alūksne šogad svin savu 95 gadu jubileju, tad arī turpmāk vairākos pasākumos pievērsīsim uzmanību Alūksnē ievērojamiem cilvēkiem, vietām un notikumiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *