Decembra nogalē bibliotēkā “Vistiņa iemīlējusies” bija…

IMG_1314Pagājušā gada nogalē – 18.decembrī – PII Sprīdītis 5. un  6.grupas bērni apmeklēja Bērnu literatūras nodaļu, lai noskatītos bibliotekāru iestudēto izrādi „Vistiņa iemīlējusies” (pēc K. Lorēnas un S. Alastras grāmatas „Vistiņa iemīlējusies” motīviem).

Grāmata „Vistiņa iemīlējusies” ir iekļauta Bērnu žūrijas 2014 sarakstā un paredzēta 1.-2.klašu lasīšanas un grāmatu vērtēšanas  ekspertiem, taču jau tradicionāli šajā aizraujošajā lasīšanas maratonā piedalās arī pirmsskolas vecuma bērni (grāmatas viņiem priekšā lasa grupu audzinātājas).

Lai radītu bērnos vēl lielāku interesi par grāmatām un bibliotēku kā vietu, kur ir iespēja izvēlēties sev interesantu lasāmvielu, mēs, bibliotekāri, aicinājām bērnus vēlreiz dzīvot līdzi Pontonefa fermas vistu kūts šuvējas-vistiņas Dūdiņas piedzīvojumiem  ar roku leļļu teātra izrādes palīdzību.

Pasākuma noslēgumā bērni izkustējās, dejojot Putniņu deju, kā arī noskatījās īsu filmiņu par to, kā izšķiļas cālīši.

Jau janvāra vidū bibliotēka, vienojoties ar grupiņu skolotājām, plāno piedāvāt noskatīties šo izrādi arī pārējiem  PII Sprīdītis audzēkņiem, kuru grupiņas ir iesaistījušās aizraujošajā grāmatu lasīšanas maratonā Bērnu žūrija 2014.

Paldies grupiņu audzinātājām par to, ka atbalsta mūs, kopā ar audzēkņiem lasot un vērtējot Bērnu žūrijas grāmatas!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *